ovchartsi.dir.bg

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(663)
Село Овчарци
Легенда за селото
Похода Овчарци - София
Предание за Страхил Войвода
Река Горица
Неофициална история на селото
Овчарченски водопад
Екопътека до водопада
Село на седмицата
На риба
Туристически указател
В Сапарева баня извира най-горещият минерален извор в Европа
Фото Галерия от миналото
Фото Галерия № 1
Фото Галерия № 2
Фото Галерия № 3
Децата на село Овчарци
Видео
Анкети
Календар
За контакти

БЛОГ АРХИВ
«« август 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


ДА ПОМОГНЕМ !!!

Село Овчарци 15:06
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Самодейците от Овчарци триумфираха с куп награди в Копривщица, Кристияна Йорданова и Емануела Стойкова с индивидуални отличия
Най-възрастната от „Горнополска песен” е бившата ВиК инкасаторка Цветанка Шалявска, която е на 73 г., а най-малката – 7-годишната Кристин Радова

Самодейците от сапаревобанското село Овчарци прибавиха нови награди към колекцията си от отличия. Поредното признание за талантливите изпълнители на ансамбъл „Горнополска” песен при местното читалище „Пробуда” е от 11-ия национален събор на българското народно творчество в Копривщица.
Изявите на овчарчани донесоха плакети, дипломи и грамоти за постижения и участие в събора на Кристияна Йорданова, Емануела Стойкова, Женската фолклорна група и Мъжката фолклорна група и целия ансамбъл. „Ние бяхме сред малкото представители на Кюстендилска област и сме безкрайно доволни от участието си. Изявите ни бяха на първа сцена, определена за участниците от Кюстендилска и Пернишка област, като в събота дадохме старт на надпяванията и надиграванията. Много хубави думи за нас каза председателят на журито – дупничанката проф. д-р Лозанка Пейчева. Тя подчерта, че в нас вижда на дело това, което се опитва да постигне копривщенският събор – съхранение и предаване на народното творчество между поколенията. В нашия ансамбъл има и възрастни жени, и жени на средна възраст, и млади момичета, и деца”, обясни ръководителят Радка Лазарова.

28 са участниците от Овчарци, изявили се на събора в града на Априлското въстание. Най-възрастната от „Горнополска песен” е бившата ВиК инкасаторка Цветанка Шалявска, която е на 73 г., а най-малката – 7-годишната Кристин Радова. Децата в ансамбъла са 10. Освен в Копривщица тази година ансамбълът мери сили с формации за автентичен фолклор на фестивали в Мелник, Велико Търново, Сапарева баня, Делчево, Дрен, Кюстендил и Дорково. Групата се готви за събора на Овчарци на Голяма Богородица (15 август), празника на Паничище (18 август) и фестивалите в Невестино, Китен и Радуил.

Източник: http://viaranews.com/
12 Август 15, 15:06   

0.0977